söndag 3 maj 2009

Vecka 18, söndag

Flygresan hem i måndags gick bra men det blev ett långt dygn. Om man räknar i svensk tid så gick vi upp kl 03:00 och kom i säng ca 01:00. Under tisdagen så körde vi några tvättmaskiner, var och handlade samt slappade. Onsdag och torsdag jobbade vi som vanligt. På torsdag kväll var vi till Åsas mamma och åt middag. Eftersom det var 1:a maj i fredags så var vi lediga. Passade då på att gå på bio i Heron City. Vi såg "Monster vs Aliens, 3D". Så vi fick ett varsit par kanon snygga glasögon för att kunna se 3D effekterna.
På lördagen var vi till Bromma och köade utanför Systemet eftersom Mackmyra släppte en ny whisky, Mackmyra Special:02. Information från Mackmyra.se

Ett årtionde senare
Ett årtionde har passerat sedan idén om den svenska maltwhiskyn. Ett årtionde sedan de första dropparna destillerades och drycken började ta form. Historia skrevs och Sverige blev en whiskynation.

Den svenska eken
Smakerna har sina rötter ännu längre tillbaka. I den svenska eken har en eldig kryddighet vuxit fram under mer än ett sekel. Nu ger den djup och karaktär åt jubileumswhiskyn, mot en balanserad fond av bourbonfatets vaniljtoner.

Glassrån och ingefära
Special:02 – Jubileumsutgåvan är en kryddig whisky med toner av svensk ek, rostade glassrån, tjära och syrliga ingefärskarameller. En svensk maltwhisky, till minne av tiden som gått.
För en optimerad smak är alkoholstyrkan justerad till 50,6 % med naturligt rent vatten från Valboåsen.

På lördag eftermiddag så åkte vi in till Sergelbiografen. Där såg vi "Wolverine". En action som är film nummer 1 i serien om X-men. Idag söndag har det varit rätt lugnt. Vi har passat på att handla och städa lite.

Inga kommentarer: