tisdag 22 februari 2011

Vecka 8, tisdag

Förra veckan gick rätt fort. På måndagen, 14 februari, så passade Åsa på att frosta av frysarna samt städa ur kylskåpet. På eftermiddagen så ringde ”K”, ombudet från Unionen, och pratade med Åsa. Grattis Jette på födelsedagen. Andreas och Moa lekte och tog det lugnt.
På tisdagen var det kallt men Åsa gick ner en vända till Willys. På onsdag morgon så var Åsa till SATS och tränade. Efter det så var hon till Asian market och köpte Panang curry pasta. På vägen hem från stan så ringde ”K” från facket igen angående lite frågor.
På torsdagen, 17 februari, så var vi alla till öppna förskolan. Där sjöng vi lite och sedan så åt vi lunch. Efter det var Moa så trött så hon somnade i vagnen på vägen hem. På fredag morgon så var Åsa och tränade. När hon kom hem så visade det sig att Moa hade väkt Andreas vid kl 6 för hon var hungrig. På kvällen så blev vi bjudna på middag hos Eva.
I lördags så var vi till Kista och titta lite. Passade på att köpa fler pyjamasar till Moa. Vid 12-slaget mellan lördag och söndag så kräktes Moa. Efter att vi klätt om henne så somnade hon om. Dagen efter, söndag 20 februari, så åt hon frukost som vanligt. Sedan vid lunch så ville hon inte ha någon mat. Efter en stund så förstod vi varför när frukosten kom upp. Då kom vi fram till att hon antagligen fått magsjuka, maginfluensa. Igår så blev hon bara sämre och sämre under dagen. Efter att Åsa hade pratat med Vårdguiden så åkte Andreas iväg och sökte efter vätskeersättning på olika apotek. Det var tyvärr slut från leverantör. Vid 22:40 på kvällen, efter att Åsa ring till Vårdguiden igen, så åkte Andreas och Moa till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Där fick Andreas vätskeersättning att ge Moa.
De tog även ett blodprov för att kontrollera salthalten i blodet, för att se om hon hade vätskebrist eller inte. Andreas och Moa kom hem vid kl 02:45, då sov Åsa.
Idag, 22 februari, har vi gett Moa vätskeersättning, som Andreas fick med från sjukhuset. Åsa var iväg till Medstop och köpte mer vätskeersättning, efter tips från både Åsas pappa och Andreas mamma. Hon passade även på att köpa barnmat från 4 och 6 månader. Vid middagen så åt Moa lite potatis och rödspätta. Hon har än så länge fått behålla maten. Håller tummarna för att hon inte blir dålig igen.

Har lagt in bilder på Vecka 5, söndag


Inga kommentarer: