söndag 15 april 2012

Vecka 15, söndag

På torsdag morgon, 5 april, så åkte hela familjen till KS där Åsa hade tid hos diabetesläkaren. Efter att besöket var klart så begav vi oss mot norrland och Långsele. Vi stannade till en snabbis i Gävle och åt lunch samt på ICA Maxi i Birsta där vi bla inhandlade blöjor. Vi kom fram till Långesel rätt lagom till middag. Det började snöa alldeles efter att vi kom fram så på långfredagens morgon så var det vitt. Vi bjudna på lunch hos Åsas farmor, Moas morfars mor, Ester.

På påskafton, 7 april, så var vi ut en liten stund och lekte i snön. Moa fick prova att åka stjärtlapp men det var roligast att åka skottkärra. På kvällen så Moa passade på att spela lite piano.

På kvällen när Moa somnat så passade vi på att spela Plump. På söndagen så var vi över och hälsade på hos farmor Ester. Åsa och Moa fick ett varsitt par sockar.
På måndagen, 9 april, så begav vi oss tidigt hemåt. Stannade för tidig lunch i Hudiksvall och sedan ett besök hos familjen Edlund i Gävle. Där bjöds vi på kaffe, saft och bullar. Moa och Leo passade på att leka lite. Moa fick även klappa katten Nemi. När vi kom hem så blev vi bjudna på middag hos Eva.
Andreas har jobbat på som vanligt under veckan. Åsa var i onsdags, 11 april, på AW på Hard Rock Café med Proffice. Där fick hon bla se Stand Up med Simon. Moa har varit rätt trött den här veckan och inte alls på humör för att gå till dagis.
I torsdags, 12 april, så ringde förskolan till Andreas och informerade honom om att Moa var för hängig för att vara kvar.
I fredags så var Åsa hemma med Moa. De var iväg till Vårdcentralen där de båda fick recept på Kåvepenin samt Moa fick även Mollipect mot hostan. På kvällen så blev vi bjudna på middag hos Eva.
Igår så tog vi det lugnt hemma. Moa sov inte så bra så hon hade en sovpaus innan lunch och middagen. Natten till idag var riktigt illa. Moa vaknade första gången vid kl 1 och grät och slängde sig runt i sängen. Efter ett tag så somnade hon om. Vid kl 3 vaknade hon igen. Hon grät och sprang upp ur sängen och in i vardagsrummet. Där grät och skrek hon. Efter det så lade hon sig på toalettgolvet och fortsatte gråta hysteriskt. Då ringde Åsa till Vårdguiden om råd. De sa att Moa kanske hade råkat ut för hallucinationer som är en av de mer ovanliga biverkningarna av Mollipect. De sa att vi borde åka till akuten. Så vi åkte till Astrid Lindgrens Barnakut. Där fick vi veta efter undersökning att Moa kanske pga förkylningen fått nattskräck. Vi tror nog mer på hallucinationer från hostmedicinen. Vi fick även veta att Moa kanske har öroninflammation på gång i ena örat. Efter att vi kom hem ca 06:30 så lade Moa och Åsa sig i soffan där de tittade på Barn TV. Andreas låg och slumrade i sängen. Moa har mått rätt bra sedan lunch. Efter lunch så var vi till Coop Forum och handlade inför den kommande veckan. Nu sover Moa och det börjar bli dags för resten av familjen att lägga sig. Nu hoppas vi och håller tummarna för att Moa får sova ordentligt i natt.

Inga kommentarer: