torsdag 15 november 2012

3:e gipsningen avklarad

I söndags så var vi på Ursviksdagen i regnet. Fick prata lite med stadsbyggnadsnämden samt ät en varsin gratis korv. Eftersom det var tråkigt väder så begav vi oss snabbt hem igen.
Den här veckan har gått fort. Igår, 14 november, så var Åsa till distriktssköterskan och tog bort stygnen på ärret efter borttagandet av lipomen.
Idag har vi varit till ortopeden på Astrid Lindgrens igen och avgipsat samt omgipsat Moas båda ben. Det gick bra. Moa är rädd när gipset sågas av. Då spänner hon sig så hon skakar men annars så gick det bra. Som tur är så fick hon titta på Musse under behandlingen.
Moa tittar på Musse.
Moas fot utan gips, vinkeln i vristen har förbättrats en hel del.
Moa har fått på strumporna som ska vara under gipset.
Moas tredje gipsning.
Efter gipsningen så åkte Åsa till jobber medan Andreas och Moa åkte till teamolmed för att försöka hitta ett par uteskor som passar utanpå gipset. Det gick rätt bra så imorgon ska Andreas få hämta ett par. Håller tummarna för att de kommer passa.
Vi fick idag det glädjande beskedet att den 26 november så blir det Moas sista gipsning. Så den 26:e ska de göra en ortosavgjutning i samma veva som Moas gips byts ut. Så ungefär en vecka senare så kommer Moa att få ta av gipset och istället få 2 ortoser, en för dagen och en för natten.


Inga kommentarer: