måndag 27 april 2009

Vecka 18, Måndag

På onsdagen bokade vi båttur till Phi Phi Island och slappade vid poolen. I torsdag åkte Andreas på dyktur till Koh Doc Mai, King Crusier och Sharkpoint,

medan Åsa slappade vid poolen. Åsa ville inte ut på vågorna i en liten speedboat igen. På fredagen hämtades vi upp på hotellet vid kl 7 och sedan så körde de oss till båten som tog oss till Phi Phi. Det regnade i början av båtfärden men det sprack upp tills vi kom fram till Phi Phi. På vägen till Phi Phi så passera vi stranden som är med i filmen The Beach. På Phi Phi finns inga bilar och alla gator är rätt smala. Vore trevlig att bo kvar på ön vid ett annat tillfälle, den här gången hade vi inte riktigt tid. Lördagen spenderade vi på stranden och senare på kvällen åkte vi till Weekend Market tillsammans med Christian och Maria som vi lärt känna här nere. Söndagen spenderande vi på stranden också sedan på kvällen så unnade vi oss lyxmiddag med hummer. Nu, måndag, sitter vi och väntar på att transfer bussen ska hämta oss om ca 2h15min flyget går 17.00 lokal tid laddar ca 23.50 svensk tid.

tisdag 21 april 2009

Vecka 17, Tisdag

Allt är bra med oss, vi har inte märkt av några oroligheter. I söndags hämtade de oss vid kl 06.00 för att påbörja vår resa till Similan Island, vi kördes till Kaolak, där vi fick ta speedboat till vår destination men båten paja, ena motorns växellåda ville inte mer, tur att det fanns två till utombordare som körde oss närmare land, där vi fick klättra över till en annan båt ute på vattnet. Tyvärr så var denna på mycket mindre så det blev en välligt guppig resa ut till kryssaren som vi skulle bo på. Åsa började må dåligt av båtfärden och skulle helst vilja hoppa av, hon vill helst inte göra om denna resa igen. Resan tog ca 1.5h till Similan Island från fastlandet, ca 60km. När vi kom fram fick vi genomgång av första dyket och sedan fick Andreas ta på sig våtdräkt och övrig dykutrustning. Första dyket var vid Koh Bon. Andreas var nere i ca 40 minuter på ca 20m djup. Medans Andreas var i vattnet så drog regnet in över båten. Andreas var i goda händer av en erfaren dykinstruktör som dessutom är svensk.

Under söndagen gjorde Andreas ytterligare 3 dyk medan Åsa tillbringa tid ombord. Tyvärr så var det rätt höga vågor under söndagen. Hytten ombord var rätt fuktig så det blev inte så mycket sömn som behövdes. På måndagen var det väckning kl 06:20. Första dyket gjordes vid kl 7. Under dagen genomfördes ytterligare 2 dyk. Sedan var det dags att sätta oss i speedboaten igen för att ta oss till fastlandet. Denna gång satt vi långt bak i båten så vågorna kändes inte lika mycket, däremot så blev vi rätt blöta. Sedan kördes vi tillbaka till hotellet. Det blev en snabb middag vid en restaurang nära hotellet eftersom vi var så trötta. Idag, tisdag, har vi hyrt moppe och åkt runt lite. Har ätit billig Thailändsk lunch och middag. Vi har även slappat vid poolen.

lördag 18 april 2009

Vecka 16

Mycket tid har spenderats på stranden och en del vid poolen. Förutom det så var vi i tisdags och besökte Phuket Big Buddha som är en staty på 45 meter.
I torsdags var vi på utflykt med Fritidsresor. Först var vi till ett Gummiträdsplantage, efter det åkte vi Longtail båt till Koh Ping Kan (James Bond Island, där vissa scener i ”Mannen med den gyllene pistolen” spelades in 1974). Efter en del fotografering på James Bond Island så fick vi hoppa i båten och åka till en Muslimsk Pålby där vi fick lunch och sedan rundvandring.



Pålbyn startade med 4 familjer och nu är det över 1000 personer där. Det finns en väntelista för de som vill flytta dit. Just nu gäller regeln en ut, en in.

När vi återkom till fastlandet så åkte vi till ett grott tempel där det förutom en munk även finns fladdermöss och apor. Utflykten avslutades med besök på Cashewnötsfabriken. Vi fick se frukten som nöten kommer ifrån och hur nöten knäcks och sedan torkas. Hade chansen att prova en del olika sorter. Idag lördag har vi hyrt moppe och åkt runt en del. Har sett Karon, Kata Noi, elefanter och Patong. Imorgon ska vi åka på en 2 dagars båttur till Similan Island.

söndag 12 april 2009

Vecka 15

Denna här veckan har haft 3 arbetsdagar som försvann fort. Onsdag kväll var vi och kolla på Jeff Dunham, det var roligt och mycket folk, föreställningen pågick i 2,5h.
Torsdagen gick åt för att packa allt vi skulle ha med oss, Som tur var så bjöd Åsas mamma på middag, så vi slapp tänka på det. Fredag var bara vänta tills planet skulle gå, Åsa hittade en Salming bikini i rätt färg som hon köpte på SkyCity, Planet som blev en kvart försenat var bara halv fullt, vi sov inte så mycket ombord, max 1-2h, och restiden var 10h, vi var rätt trötta när vi landade 7.02 lokal tid (5h före Sverige).


Efter vi kom till hotellet slängde av oss bagaget smörjde in oss begav sedan nere till stranden, vi intog middag på en lite restaurang vid stranden, gick till sängs redan vid 22 vi var jätte trötta. Och vi har inte gift oss vi är bara på en välförtjänt semester. Idag har vi bara slappat vid polen och sedan på stranden. Vi har blivit lite lätt rödbrända. Vi har kommit in i Thailands rytmen och äter sen lunch och middag. :o) Klockan närmar sig 20:00 och det börjar bli dag att hitta ett middag ställe.
Det finns en hel del djur här, vi har hittills sett Geckoödlor, grodda, tusenfoting, snigel, och vi har någon typ av insekter på rummet som vi inte vet vad det är

tisdag 7 april 2009

Vecka 14

Arbetsveckan flöt på som vanligt. I fredags var vi till Monks och åt lite samt drack några öl.

Under helgen har Andreas gjort uppdyket. Han har dykigt utanför Nynäshamn, det var riktigt kallt i vattnet. Under lördagens dykning så dök han ner till 8,4m och sikten var dålig. På söndagen dök de ner till vraket Snapp som ligger på 15,5m djup. Nu har Andreas fått sitt certifikat.
Åsa har under helgen passat på att handla lite mat samt ta hand om alla blommor och även vallat dammsugaren.