lördag 18 april 2009

Vecka 16

Mycket tid har spenderats på stranden och en del vid poolen. Förutom det så var vi i tisdags och besökte Phuket Big Buddha som är en staty på 45 meter.
I torsdags var vi på utflykt med Fritidsresor. Först var vi till ett Gummiträdsplantage, efter det åkte vi Longtail båt till Koh Ping Kan (James Bond Island, där vissa scener i ”Mannen med den gyllene pistolen” spelades in 1974). Efter en del fotografering på James Bond Island så fick vi hoppa i båten och åka till en Muslimsk Pålby där vi fick lunch och sedan rundvandring.



Pålbyn startade med 4 familjer och nu är det över 1000 personer där. Det finns en väntelista för de som vill flytta dit. Just nu gäller regeln en ut, en in.

När vi återkom till fastlandet så åkte vi till ett grott tempel där det förutom en munk även finns fladdermöss och apor. Utflykten avslutades med besök på Cashewnötsfabriken. Vi fick se frukten som nöten kommer ifrån och hur nöten knäcks och sedan torkas. Hade chansen att prova en del olika sorter. Idag lördag har vi hyrt moppe och åkt runt en del. Har sett Karon, Kata Noi, elefanter och Patong. Imorgon ska vi åka på en 2 dagars båttur till Similan Island.

Inga kommentarer: